Sulje ostoskori

Tietosuojailmoitus

Voimassa alkaen: 04.08.2021

Junkyardin osa Varner-konsernia.

Käyttämällä palveluitamme ja tätä verkkosivustoa hyväksyt sen, että Varner AS käsittelee henkilötietojasi tämän tietosuojakäytännön ja tietosuojalainsäädännön mukaisesti. Käsittelemme sinua koskevia tietoja eri tavoin sen mukaan, katseletko verkkosivustoamme pelkästään vierailijana, oletko rekisteröimätön asiakas, oletko luonut käyttäjätilin verkkokaupassa, oletko rekisteröitynyt uutiskirjeen tilaajaksi vai oletko kanta-asiakasohjelman jäsen. Luovuttamalla henkilötietojasi hyväksyt sen, että käytämme tietojasi tarvitsemiesi palveluiden tarjoamiseen.

Tämä tietosuojakäytäntö koskee etuohjelman jäsenten henkilötietojen käsittelyä. Etuohjelma tulee saataville vuoden 2021 aikana. Silloin voit liittyä jäseneksi ja hyödyntää sen etuja.

MITÄ HENKILÖTIEDOT OVAT?

Henkilötietoja ovat kaikki tiedot, joiden perusteella henkilö voidaan tunnistaa. Henkilötietoja ovat muun muassa etu- ja sukunimi, osoite, sähköpostiosoite ja muut yhteystiedot.

MITÄ HENKILÖTIETOJA KÄSITELLÄÄN?

Varner AS toimii tietosuojalainsäädännössä tarkoitettuna rekisterinpitäjänä. Haluamme tarjota sinulle parhaan mahdollisen ostoskokemuksen verkkokaupassamme. Täältä löydät yleiskatsauksen siitä, mitä henkilötietoja käsittelemme. Noudatamme käsittelyssä tietosuojalainsäädäntöä, esimerkiksi EU:n tietosuoja-asetusta 2016/679 (General Data Protection Regulation, jäljempänä GDPR).
Käsittelemme seuraavia henkilötietoja:

  • Antamasi perustiedot, kuten nimi, osoite, puhelinnumero ja sähköpostiosoite. Antamiasi tietoja voidaan täydentää hakupalveluilla (esimerkiksi noutamalla yhteystietosi Bisnodesta): tällöin tarkoituksena on mahdollistaa palveluiden tarjoaminen, käyttäjän tunnistaminen, kirjaaminen ja hyvä palvelu.
  • Verkkokauppamme käyttäjätilejä koskevat tiedot, kuten tilaustiedot ja yksityisyysasetukset. Niiden avulla hallinnoidaan asiakassuhdettasi, tuotetaan parempia ostoskokemuksia, parannetaan palvelua ja otetaan tarvittaessa yhteys sinuun.
  • Etuohjelmamme jäsenyyteen liittyvät tiedot, kuten bonusten ansaitseminen, sitoutuminen, suostumus viestintään ja yksityisyysasetukset. Näiden tietojen avulla hallinnoidaan jäsenyyttäsi ja bonusten saamista, annetaan ansaitsemasi bonukset ja edut, tiedotetaan haluamiesi kanavien kautta, palvellaan hyvin ja otetaan tarvittaessa yhteys sinuun.
  • Uutiskirjeen tilaajaksi rekisteröidyttäessä pyydettävät tiedot
  • Palveluidemme käyttäjien tiedot. Näitä ovat muun muassa tiedot siitä, mitä laitetta käytät vieraillessasi verkkosivustossamme, evästeiden kautta kerätyt tiedot siitä, millä sivuilla vierailet, mitä viestintää olet saanut ja minkä viestinnän pohjalta olet toiminut, mitä tuoteilmoituksia olet saanut, mitä jäsentarjouksia ja räätälöityä sisältöä olet käyttänyt ja mihin asiakaskyselyihin olet vastannut.
  • Ostoihin ja varauksiin liittyvät tiedot. Näitä ovat muun muassa tiedot siitä, mitä tuotteita olet ostanut, missä myymälässä olet tehnyt ostoksia tai varauksia ja mitä toimitus- ja maksutapoja olet käyttänyt.
  • Muihin luotuihin tai annettuihin tietoihin perustuvat tiedot. Näitä ovat muun muassa markkinointitarkoituksissa tehtävä segmentointi ja tiedot käyttäjiemme ostostottumuksista, jotta niitä ymmärretään paremmin.
  • Asiakaspalvelumme kautta antamasi tiedot
  • Muut antamiesi suostumusten perusteella kerätyt tiedot. Annamme sinulle tarkempia tietoja keräämistämme tiedoista ja niiden käyttötarkoituksesta, kun pyydämme suostumustasi.

MIHIN HENKILÖTIETOJANI KÄYTETÄÄN?

Käytämme henkilötietojasi seuraaviin tarkoituksiin:

Tuotteidemme ja palveluidemme toimittaminen

Käsittelemme henkilötietojasi voidaksemme tarjota sinulle parhaiten soveltuvia tuotteita ja palveluita. Henkilötietojen käsittelyn oikeusperuste on sopimuksen täyttäminen. Mahdollisia käyttötarkoituksia ovat esimerkiksi seuraavat:

tilausten, ostosten ja palautusten hallinnointi verkkokaupassa tai kivijalkakaupassa

tilausten, ostosten ja palautusten tiedot tai päivitykset verkkokaupassa tai kivijalkakaupassa

ostoon liittyviin tiedusteluihin vastaaminen

käyttäjän tai jäsenen tunnistaminen paremman ja sujuvamman ostoskokemuksen tarjoamiseksi

sähköisen kuitin lähettäminen jäsenille, kun he ostavat fyysisistä myymälöistämme

mahdollisuus osallistua Limited edition -tuotteiden arvontaan.

Suoramarkkinointi

Käsittelemme henkilötietojasi voidaksemme välittää sinulle sähköpostitse tai tekstiviestitse tietoa uutisista tai tarjouksista, tuotevalikoimasta, jäsentarjouksista, toiminnoista, palveluidemme muutoksista tai uutuuksista kertovia tai muita itsellesi merkityksellisiä tietoja.

Jos olet etuohjelman jäsen, henkilötietojen käsittelyn oikeusperusteena on tekemäsi sopimus.

Jos olet rekisteröitynyt uutiskirjeen vastaanottajaksi, henkilötietojen käsittelyn oikeusperusteena on suostumuksesi uutiskirjeen vastaanottamiseen.

Jos sinulla on käyttäjätili verkkokaupassamme, oikeusperuste henkilötietojen käsittelylle tätä tarkoitusta varten on oikeutettu etu.

Markkinointi digitaalisissa ympäristöissämme

Käsittelemme markkinointitarkoituksissa käytettäviä henkilötietoja sovellettavan lainsäädännön mukaisesti.

Käsittelyn oikeusperuste on täyttää sopimus, jossa olet osapuolena jäsenyytesi tai verkkokauppaan luomasi käyttäjätilin perusteella.

Kun teet ostoksia rekisteröimättömänä asiakkaana tai vain vierailet verkkosivustossamme, käsittelyn oikeusperuste on oikeutettu etumme mainostaa tuotteitamme ja palveluitamme.

Henkilötietoja käytetään tässä yhteydessä esimerkiksi seuraaviin tarkoituksiin:

verkkosivustomme sisällön mukauttaminen henkilötietojen, asetusten ja mieltymysten tai osto- ja käyttötapojen perusteella.

Markkinointi muissa digitaalisissa kanavissa

Haluamme, että muissa palveluissa meiltä saamasi jäsenmainokset kiinnostavat sinua. Voidaksemme näyttää sinulle asiaankuuluvia mainoksia muissa digitaalisissa kanavissa, kuten Facebookissa ja Googlen palveluissa, yhdistämme sähköpostiosoitteesi ja puhelinnumerosi kaltaiset henkilötietosi kyseisessä palvelussa käyttämiisi vastaaviin tietoihin. Sinulle näytettäviä sisältöjä mukautetaan yksinomaan niiden tietojen perusteella, joita meillä on sinusta, eikä tähän tarkoitukseen käytetä muiden palveluiden tietoja lukuun ottamatta niitä, joita tarvitaan tunnistamiseesi.

Jos olet etuohjelman jäsen, henkilötietojen käsittelyn oikeusperusteena on tekemäsi sopimus.

Jos olet rekisteröitynyt uutiskirjeen vastaanottajaksi, henkilötietojen käsittelyn oikeusperusteena on suostumuksesi uutiskirjeen vastaanottamiseen.

Mukautettu ostoskokemus ja viestintä

Jotta ostoskokemus olisi sinulle jäsenenä paras mahdollinen, mukautamme sisältöä ja viestintää erityisesti sinulle. Siten voimme näyttää sähköpostitse ja sivustoissamme käyttämiesi palveluiden, ostohistoriasi ja henkilötietojesi ja mieltymystesi perusteella mukautettuja tarjouksia, tuotesuosituksia ja sisältöjä. Henkilötietojen käsittelyn oikeusperusteena on sopimus, jonka olet etuohjelmamme jäsenenä tehnyt. Sen nojalla voimme mukauttaa palveluitamme sinulle asiakkaanamme parhaalla mahdollisella tavalla.

Käyttäjätilin, uutiskirjeen tilaajaksi rekisteröitymisen ja jäsenyyden hallinta

Käytämme henkilötietojasi käyttäjätilisi luomiseen, uutiskirjeen tilaajaksi rekisteröitymiseen ja etuohjelman jäsenyyden hallinnointiin. Henkilötietojen käsittelyn oikeusperuste on täyttää sopimus, jossa olet osapuolena. Käyttötarkoituksia ovat muun muassa seuraavat:

  • käyttäjätilin luominen verkkokauppaamme ja sen hallinnoiminen
  • etuohjelmamme jäsenyyden luominen ja bonusten ansainnan hallinnoiminen
  • uutiskirjeen tilaajaksi rekisteröitymisen hallinta
  • tiedottaminen uusista ja muutetuista palveluista, kuten uusista maksamisratkaisuista, etuohjelman eduista ja vastaavista
  • vastaaminen käyttäjätiliisi, uutiskirjeen tilaajaksi rekisteröitymiseen ja jäsenyyteen liittyviin kysymyksiin.
  • jos päätät ostaa ilman käyttäjätili,saat henkilökohtaisen asiakasnumeron.

Analysoiminen ja kehittäminen

Käytämme henkilötietoja ymmärtääksemme, miten palveluitamme ja tuotteitamme käytetään ja mihin niitä tarvitaan, ja kehittääksemme niitä paremmiksi. Henkilötietojen käsittelyn oikeusperuste on oikeutettu etu kehittää palveluitamme, ja se kattaa esimerkiksi seuraavat asiat:

  • käytämme tilastotietoja ryhmitelläksemme käyttäjiä esimerkiksi asuinpaikan, iän, asiakassuhteen keston, verkkosivujemme selaamisen, jäsenetujen käytön ja vastaavien tekijöiden perusteella, jotta ymmärrämme, miten nämä tekijät vaikuttavat palveluidemme tarpeeseen ja käyttöön. Näissä tapauksissa tietoja käsitellään yhdisteltyinä tai anonymisoituina
  • keräämme ja analysoimme tietoja esimerkiksi asiakaskyselyiden, asiakaspalvelun ja meille lähetettyjen ehdotusten pohjalta toimintamallin ymmärtämiseksi sekä tuotteidemme ja palveluidemme kehittämiseksi
  • testaamme ja parannamme järjestelmiämme, palveluitamme ja tuotteitamme.

Turvallisuus ja väärinkäytösten estäminen

Saatamme käsitellä henkilötietoja varmistaaksemme kaikkien palveluidemme turvallisuuden sekä havaitaksemme ja estääksemme erilaisia palveluiden väärinkäytöksiä ja petoksia. Henkilötietojen käsittelyn oikeusperusteena tässä tarkoituksessa on oikeutettu etumme muun muassa paljastaa petoksia ja palveluidemme tai maksutapojen väärinkäyttöä.

LUOVUTETAANKO HENKILÖTIETOJANI MUILLE?

Alihankkijamme tarvitsevat henkilötietoja voidakseen toimittaa palveluita tässä ilmoituksessa kuvatulla tavalla. Olemme tehneet näiden alihankkijoiden kanssa tietojenkäsittelysopimukset. Niissä rajataan selvästi se, miten alihankkijat voivat käyttää henkilötietojasi voimassa olevan tietosuojalainsäädännön mukaisesti.

Luovutamme henkilötietojasi seuraavien palveluiden toimittajille:

  • asiakaspalvelu
  • analysointi ja tilastointi
  • maksaminen
  • kuljetus
  • tekninen tuki
  • markkinointi
  • viestintäpalvelut.

Kampanjoiden jälkeen haluamme ehkä verrata myyntiä markkinointipanostukseen, jotta voimme tehdä vastaisuudessa toimivampia tarjouksia. Tätä varten voimme antaa kolmannen osapuolen tunnistaa ostotiedot.

MISSÄ HENKILÖTIETOJANI SÄILYTETÄÄN?

Kaikki henkilötietosi säilytetään EU-/ETA-alueella, mutta joidenkin palveluntarjoajiemme tekniset tukipalvelut sijaitsevat EU-/ETA-alueen ulkopuolella. Näitä tukipalveluita käytettäessä henkilötietojesi käsittelyä säännellään henkilötietojen siirtämistä EU:n ja ETA:n ulkopuolelle koskevien vakiolausekkeiden tai muun hyväksytyn ja tarvittavat suojakeinot sisältävän siirtomekanismin mukaisesti. Pyrimme jatkuvasti varmistamaan, että me ja toimittajamme noudatamme tietosuojasääntelyä myös siirtäessämme tietoja kolmansiin maihin.

MITEN VOIN HALLINNOIDA HENKILÖTIETOJANI?

Voit milloin tahansa tehdä muutoksia henkilötietoihisi. Voit tehdä tämän itse omilla sivuillasi tai ottaa yhteyttä meihin ja pyytää meiltä apua.

  • Jos haluat tarkastella sinusta tallentamamme henkilötiedot, sinulla on oikeus pyytää rekisteriote.
  • Jos haluat, että henkilötietoihisi tehdään oikaisuja, sinulla on oikeus pyytää sitä.
  • Jos haluat poistaa henkilötietosi, sinulla on oikeus tehdä niin, ellei meillä ole lakisääteistä velvoitetta säilyttää niitä.
  • Jos haluat rajoittaa henkilötietojesi käyttämistä, sinulla on oikeus pyytää sitä.
  • Voit peruuttaa suostumuksesi koska tahansa. Jos käsittely perustuu oikeutettuun etuun tai sopimukseen, käsittelyä voidaan kuitenkin jossain määrin jatkaa.
  • Jos oikaisemme tai poistamme henkilötietojasi tai rajoitamme niiden käsittelyä, ilmoitamme asiasta sinulle.
  • Sinulla on oikeus saada henkilötietosi jäsennellyssä, yleisesti käytetyssä ja koneellisesti luettavassa muodossa sekä oikeus siirtää tiedot toisen yrityksen käyttöön. Tämä koskee vain tietoja, jotka olet aktiivisesti antanut.
  • Sinulla on oikeus ilmoittaa meille, jos emme mielestäsi käsittele henkilötietojasi oikein.

KENELLÄ ON PÄÄSY HENKILÖTIETOIHINI?

Vain valtuutetut työntekijät käsittelevät henkilötietojasi. He saavat pääsyn tietoihisi työtehtävänsä perusteella, ja heillä on oikeus käyttää tietoja ainoastaan siihen määritettyyn oikeutettuun tarkoitukseen, jota varten ne on kerätty.

KUINKA KAUAN TIETOJA SÄILYTETÄÄN?

Henkilötietojasi säilytetään niin kauan kuin se on tarpeen tässä selvityksessä kuvattujen palveluiden suorittamiseksi tai niin kauan kuin meillä on lain mukaan velvollisuus säilyttää ne. Sen jälkeen ne poistetaan.

MITEN HENKILÖTIETONI SUOJATAAN?

Säilytämme henkilötietojasi operatiivisissa ympäristöissämme. Luvaton käyttö on estetty näissä ympäristöissä vakiintuneiden turvallisuusratkaisujen avulla. Noudatamme vakiintunutta käytäntöä henkilötietojen ja luottamuksellisten tietojen suojaamiseksi.

MITEN HENKILÖTIETOJA KOSKEVAT SÄÄNNÖKSET TOIMIVAT?

Kaikkeen henkilötietojen käsittelyyn, kuten tietojen keräämiseen, rekisteröintiin, tallentamiseen ja luovuttamiseen, sovelletaan esimerkiksi tietosuojalainsäädäntöön sisältyviä erityissäännöksiä. Varner AS toimii rekisterinpitäjänä ja vastaa siitä, että käsittely tapahtuu lain mukaisesti. Tietosuojavaltuutettu valvoo GDPR:n noudattamista Suomessa. Sinulla on oikeus valittaa Tietosuojavaltuutetulle siitä, miten rekisterinpitäjä käsittelee tietojasi tähän tietosuojailmoitukseen liittyen.

EVÄSTEET

Kun vierailet verkkosivustoillamme, tietokoneeseesi tai puhelimeesi tallennetaan tunnistamista varten eväste. Evästeet helpottavat sivuston käyttöä, koska ne muistavat esimerkiksi kirjautumistietosi seuraavalla käynnilläsi. Lisäksi ne antavat meille tietoa siitä, miten käytät verkkosivujamme. Näin voimme tarjota sinulle mielenkiintoisempaa sisältöä. Voit hyväksyä evästeiden käyttämisen ja perehtyä niihin täällä.

YHTEYSTIEDOT

Rekisterinpitäjänä toimii Varner AS, Nesøyveien 4, 1376 Billingstad, Norja. Jos sinulla on kysyttävää jäsenyydestäsi tai henkilötiedoistasi, lähetä meille viesti osoitteeseen [email protected]rd.com tai soita numeroon +358 9 425 50930.