Tietosuojaseloste

Junkyard on osa Varner-konsernia.

Rekisteröitymällä kanta-asiakasohjelmaamme, käyttämällä palveluitamme tai tätä verkkosivustoa hyväksyt, että Varner AS käsittelee henkilötietojasi tämän tietosuojaselosteen ja sovellettavan tietosuojalainsäädännön mukaisesti. Käsittelemme sinua koskevia tietoja eri tavoin riippuen siitä, oletko vain vierailija kotisivullamme, oletko rekisteröitymätön asiakas, oletko luonut käyttäjätilin verkkokauppaan vai oletko Varner AS:n kanta-asiakasohjelman jäsen. Antamalla henkilötietosi hyväksyt, että käytämme tietojasi tarjotaksemme sinulle käyttämiäsi palveluita.

Tätä tietosuojaselostetta on muutettu viimeksi 05.9.2022

1         Henkilötieto

Henkilötietoja ovat kaikki tiedot, joita käytetään henkilön tunnistamiseen. Henkilötietoja voivat olla esimerkiksi etunimi, sukunimi, osoite, sähköpostiosoite tai muut yhteystiedot.

2         Käsiteltävät henkilötiedot

Varner AS (”Varner” tai ”me”) toimii rekisterinpitäjänä voimassa olevan tietosuojalainsäädännön mukaan. Haluamme tarjota sinulle parhaan mahdollisen ostokokemuksen. Tässä selosteessa kerromme, mitä henkilötietoja me käsittelemme henkilötietolain ja EU-asetuksen 2016/679 (General Data Protection Regulation, jäljempänä GDPR) mukaisesti.

Käsittelemme seuraavia henkilötietoja:

  • Antamasi perustiedot, kuten nimi, osoite, matkapuhelinnumero, sähköpostiosoite. Nämä tiedot rekisteröityvät Varner-tunnuksesi kautta. Antamiasi tietoja voidaan täydentää myös hakupalveluilla (esimerkiksi hakemalla yhteystietojasi). Käsittelemme tietoja muun muassa palveluidemme toimittamista, käyttäjien tunnistamista ja rekisteröimistä sekä hyvän asiakaspalvelun antamista varten.

  • Käyttäjätiliä koskevat tiedot verkkokaupoissamme, kuten tilaustiedot ja henkilötietoasetukset, laite, verkko-osoite ja kaupunki/maa. Käsittelemme näitä, jotta voimme hallinnoida asiakassuhdettasi ja tarjota sinulle entistä paremman ostoelämyksen ja hyvää palvelua ja jotta voimme tarvittaessa ottaa sinuun yhteyttä.

  • Kanta-asiakasohjelmiemme jäsenyyteen liittyvät tiedot, kuten kertyneet bonuspisteet, viestintäkanavan/-kanavien valinta ja henkilötietoasetukset. Käsittelemme näitä, jotta voimme hallinnoida jäsenyyttäsi ja ansaitsemiasi bonuspisteitä, antaa sinulle ne edut, joiden ehdot täytät, toimittaa sinulle hyödyllistä viestintää valitsemissasi kanavissa, antaa sinulle hyvää palvelua ja ottaa tarvittaessa yhteyttä sinuun.

  • Palveluidemme käyttöön liittyvät tiedot. Kuten laite, jota käytät vieraillessasi verkkosivustollamme, evästeiden keräämät tiedot siitä, millä sivuilla vierailet, mitä viestejä olet saanut ja mihin viesteihin olet reagoinut, mitä tuoteilmoituksia olet vastaanottanut, mitä jäsentarjouksia ja mukautettua sisältöä olet käyttänyt ja mihin asiakastutkimuksiin olet vastannut.

  • Ostoihin ja varauksiin liittyvät tiedot. Kuten ostamasi tuotteet, missä myymälässä olet tehnyt ostoksia, myymälöissämme tekemäsi varaukset, mitä toimitustapaa olet käyttänyt ja maksutapa.

  • Muista tiedoista johdetut tiedot, joko kehitetyistä tai annetuista, kuten markkinointisegmentit ja muut tiedot käyttäjiemme ostotottumuksista, jotta ymmärrämme niitä aiempaa paremmin.

  • Asiakaspalvelullemme antamasi tiedot.

  • Mahdolliset muut suostumuksellasi kerättävät tiedot. Kun pyydämme suostumustasi, saat tarkat tiedot siitä, mitä tietoja keräämme ja mihin niitä käytetään.

 

3         Tietojesi käyttäminen ja käsittelyn peruste

Käytämme henkilötietojasi seuraaviin tarkoituksiin:

3.2      Tuotteidemme toimittaminen

Käytämme henkilötietojasi, jotta voimme toimittaa sinulle parhaat mahdolliset tuotteet. Henkilötietojen käsittelyn oikeudellinen perusta on, että käsittely on välttämätöntä, jotta voimme täyttää sopimuksen, jonka osapuoli olet. Tämä koskee muun muassa seuraavia tarkoituksia:

  • Tilaustesi/ostostesi/palautustesi hallinnointi verkkokaupassa tai myymälässä
  • Käyttäjätilin ja Varner-tunnuksen luominen, jotta voit myös itse hallinnoida tilauksiasi/ostoksiasi/palautuksiasi verkkokaupassa tai myymälässä
  • Tilauksiasi/ostoksiasi/palautuksiasi koskevat tiedot verkkokaupassa tai myymälässä
  • Kysymyksiisi vastaaminen ostosten yhteydessä
  • Digitaalisen kuitin lähettäminen sitä toivoville asiakkaille ostosten tekemisen yhteydessä fyysisissä myymälöissämme
  • Tarjotaksemme sinulle mahdollisuuden osallistua esimerkiksi ”limited edition” -tuotteiden arvontoihin.

3.2      Markkinointiin liittyvät tarkoitukset

Osana jäsensopimusta saat meiltä mukautettua sisältöä, vinkkejä, tapahtumakutsuja, kilpailuja ja hyviä tarjouksia omissa ja muissa digitaalisissa kanavissa sekä jäsenkampanjoita ja tietoa kanta-asiakasohjelmasta. 

Jäljempänä mainitut tarkoitukset koskevat markkinointia. Jos et halua oikeutettuun etuun perustuvia markkinointikyselyitä tekstiviestitse, sähköpostitse tai muissa kanavissa, voit koska tahansa muuttaa valintasi henkilötietoasetuksissa Omilla sivuilla.

 

Suoramarkkinointi

Jotta voimme ilmoittaa sähköpostitse tai tekstiviestitse uutisista, hyvistä tarjouksista, vinkeistä, tapahtumakutsuista, kilpailuista, tietoja toiminnallisuuksista, muutoksista/uusista asioista palveluissamme tai muista asioista, joiden oletamme olevan hyödyllisiä sinulle.

Jos olet kanta-asiakasohjelman jäsen, oikeusperuste henkilötietojen käsittelemiseksi tähän tarkoitukseen on, että käsittely on tarpeen kanta-asiakassopimuksen täyttämiseksi.

Jos sinulla on käyttäjätili verkkokaupassamme, oikeusperuste henkilötietojen käsittelemiseksi tähän tarkoitukseen on oikeutettu etu tarjota sinulle tätä palvelua.

Voit koska tahansa muuttaa valintasi henkilötietoasetuksissa Omilla Sivuilla, jos et halua vastaanottaa tällaisia markkinointiviestejä sähköpostitse tai tekstiviestitse. Meidän täytyy kuitenkin voida kertoa sinulle jäsenyyteesi liittyvistä välttämättömistä tiedoista ja mahdollisista muutoksista jäsenehdoissa, joten jokin näistä kanavista on pakollinen tätä tarkoitusta varten.

Markkinointi digitaalisissa kanavissamme

Haluamme markkinoida tuotteitamme ja palveluitamme mukauttamalla verkkosivustojemme sisältöä henkilötietojesi, asetustesi, mieltymystesi, osto- ja käyttötapojesi perusteella, että saat parhaan mahdollisen asiakaskokemuksen. Käyttämämme tiedot riippuvat siitä, oletko jäsen, onko sinulla käyttäjätili tai oletko vierailija.

Jos olet jäsen tai jos sinulla on käyttäjätili verkkokaupassa, käsittelyn oikeusperuste on, että käsittely on välttämätöntä sellaisen sopimuksen täyttämiseksi, jossa olet osapuolena.

Jos teet ostoksia vieraana tai vierailijana verkkosivustollamme, käsittelyn oikeusperuste on oikeutettu etu. 

Markkinointi muissa digitaalisissa kanavissa

Siinä tapauksessa, että markkinointi perustuu evästeisiin, sovelletaan evästekäytäntöämme.

Toivomme, että mainokset, joita saat meiltä jäsenenä muissa medioissa tai kanavissa, ovat sinulle hyödyllisiä. Jotta voimme näyttää sinulle hyödyllisiä ilmoituksia muissa digitaalisissa kanavissa, esimerkiksi Facebookissa ja Googlessa, yhdistämme henkilötietosi, kuten sähköpostiosoitteesi ja matkapuhelinnumerosi ja niitä vastaavat tunnisteet, kyseisessä mediassa. Mukauttaminen perustuu ainoastaan siihen, mitä me tiedämme sinusta, ei niihin tietoihin, joita muilla medioilla on sinusta tunnistamiseesi tarvittavien tietojen lisäksi. Oikeusperuste henkilötietojesi käsittelemiseksi tähän tarkoitukseen on oikeutettu etumme.  

Mukautettu ostokokemus ja viestintä

Jotta saat jäsenenä parhaan mahdollisen ostokokemuksen, mukautamme sisältöä ja viestintää juuri sinulle sopivaksi. Teemme tämän sen perusteella, miten käytät palveluitamme, sekä muun muassa ostohistoriasi, henkilötietojesi ja mieltymystesi perusteella ja voimme esimerkiksi tarjota henkilökohtaisia tarjouksia, tuotesuosituksia ja sisältöä sähköpostitse ja verkkosivustollamme. Tämän tarkoituksen oikeusperuste on, että käsittely on välttämätöntä sellaisen sopimuksen täyttämiseksi, jossa olet osapuolena kanta-asiakasohjelmamme jäsenenä. Voimme tällä tavalla palvella sinua asiakkaanamme mahdollisimman hyvin tarjoamalla juuri sinulle mukautettuja palveluita.

 

3.3      Muut tarkoitukset:

Käyttäjätilin, Varner-tunnuksen ja jäsenyyden hallinnointi

Käytämme henkilötietojasi Varner-tunnuksen luomiseen käyttäjätilin ja kanta-asiakasohjelman jäsenyyden luomisen ja käsittelyn yhteydessä. Varner-tunnus on yhteinen kirjautumis- ja tunnistamisratkaisu kanta-asiakasohjelmissa, joissa Varner toimii rekisterinpitäjänä. Käyttäjätunnuksesi ja salasanasi on sama kaikissa kanta-asiakasohjelmissa ja eri verkkokaupoissamme. Sinun täytyy luoda Varner-tunnus, että voit käyttää palveluita. Varner-tunnuksen luomisen ikäraja on 16 vuotta.

Henkilötietojen käsittelyn oikeusperuste on tässä tapauksessa, että käsittely on välttämätöntä sellaisen sopimuksen täyttämiseksi, jossa olet osapuolena. Tarkempia tarkoituksia tässä yhteydessä ovat muun muassa:

  • henkilökohtaisen käyttäjätilin luominen ja käsittely verkkokaupassamme
  • jäsenyyksien luominen ja käsittely ja kertyneiden bonuspisteiden käsittely soveltuvien kanta-asiakasohjelmien mukaisesti
  • tiedottaminen uusista tai muuttuneista palveluista, kuten uusista maksuratkaisuista tai kanta-asiakasohjelman eduista
  • käyttäjätileihin tai uutiskirjeiden tilaamiseen liittyviin kyselyihisi vastaaminen
  • Varner-tunnuspalvelusta huolehtiminen.

 

Analysointi, tilastot ja kehittäminen

Käytämme henkilötietoja ymmärtääksemme käyttötapoja ja -tarpeita ja kehittääksemme palveluitamme ja tuotteitamme edelleen. Henkilötietojen käsittelyn oikeusperuste on oikeutettu etu parantaa palveluitamme, ja se sisältää muun muassa:

  • tilastotietojen käyttämisen käyttäjien ryhmittelyyn esimerkiksi asunnon, iän, asiakassuhteen keston, verkkosivustojemme käytön ja jäsenetujen hyödyntämisen perusteella, jotta ymmärrämme, miten ne vaikuttavat tarpeisiin ja palveluidemme käyttöön. Näissä tilanteissa tietoja käytetään yhdisteltyinä ja/tai anonymisoituina
  • tietojen hakemisen ja analysoimisen kaikkien Varnerin myymäläketjujen ja kanta-asiakasohjelmien jäsenistä sisäistä käyttöä varten, jotta voimme ymmärtää ja kehittää palveluitamme ja tuotteitamme entistä paremmin
  • tietojen hakemisen ja analysoimisen muun muassa asiakastutkimusten, asiakaspalvelun ja lähetettyjen ehdotusten avulla, jotta ymmärrämme käyttötapoja ja tarpeita palveluidemme ja tuotteidemme kehittämistyössä
  • järjestelmiemme, palveluidemme ja tuotteidemme testaamisen ja valmistelun.
  • Vastaa mielellään kokemuksistasi koskien ostoksia eri tavaramerkeiltämme

Turvallisuus ja väärinkäytösten estäminen

Haluamme käsitellä henkilötietoja samoin standardein kaikissa kanta-asiakasohjelmissamme, jotta voimme taata turvallisuuden palveluissamme. Tällä tavoin pystymme myös ehkäisemään huijauksia ja väärinkäytöksiä. Oikeusperuste henkilötietojen käsittelemiseksi tähän tarkoitukseen on oikeutettu etumme muun muassa havaita petokset ja palveluidemme tai maksutapojen väärinkäytökset.

4         Henkilötietojesi jakaminen

Toimittajamme tarvitsevat henkilötietoja voidakseen tarjota palveluita meille tässä selosteessa kuvailtujen käsittelytoimien puitteissa. Meillä on kyseistentoimittajien kanssa tietojenkäsittelysopimukset, joissa määritetään selvät rajat sille, miten toimittajat saavat käyttää henkilötietojasi voimassa olevan tietosuojalainsäädännön mukaisesti.

Jaamme henkilötietojasi seuraavissa tehtävissä toimiville toimittajillemme:

  • Asiakaspalvelu
  • Analysointi/tilasto
  • Maksaminen
  • Kuljetus
  • Tekninen tuki
  • Markkinointi
  • Viestintäpalvelut.

Jaamme henkilötietoja Varnerin eri myymäläketjujen ja kanta-asiakasohjelmien välillä, jotta voimme tehdä sisäisiä analyysejä.

Kampanjoiden jälkeen saatamme haluta mitata myyntiä suhteessa markkinointitoimiin, jotta voimme jatkossa antaa entistä hyödyllisempiä tarjouksia yhdistämällä tunnistamattomiksi tehtyjä (hajautettuja) ostotietoja markkinointitoimiin kolmansien osapuolien palveluissa.

5         Henkilötietojesi säilyttäminen

Kaikkia henkilötietojasi säilytetään EU:n/ETA:n alueella, mutta osalla toimittajistamme on teknisiä tukipalveluita EU:n/ETA:n ulkopuolella. Näitä tukipalveluita käytettäessä henkilötietojesi mahdollista käsittelyä säännellään EU:n/ETA:n henkilötietojen siirtämistä kolmansiin maihin koskevien standardisopimusten tai muun hyväksytyn siirtomekanismin mukaisesti, jos on tarvetta täydentäville lisäturvatoimille. Työskentelemme jatkuvasti sen varmistamiseksi, että toimittajamme noudattavat voimassa olevaa tietosuojalainsäädäntöä myös siirrettäessä tietoja kolmansiin maihin.

6         Henkilötietojesi hallinnointi

Voit milloin tahansa halutessasi muuttaa henkilötietojasi, mieltymyksiäsi, suostumuksiasi ja muita henkilötietoasetuksiasi. Voit tehdä tämän itse Omilla Sivuillasi tai pyytää meiltä apua.

  • Sinulla on oikeus halutessasi pyytää henkilötietojasi itsellesi.
  • Sinulla on oikeus halutessasi saada henkilötietosi oikaistuksi.
  • Sinulla on oikeus halutessasi poistaa henkilötietosi siltä osin kuin meillä ei ole lain mukaan velvollisuutta säilyttää niitä.
  • Sinulla on oikeus halutessasi rajoittaa henkilötietojesi käsittelyä.
  • Saat meiltä tiedon, jos me oikaisemme tai poistamme henkilötietojasi tai rajoitamme niiden käsittelyä.
  • Voit vaatia, että henkilötietosi luovutetaan jäsennellyssä, yleisesti käytetyssä ja koneellisesti luettavassa muodossa ja että voit siirtää tietosi toiselle yritykselle. Tämä koskee ainoastaan sellaisia tietoja, jotka olet antanut oma-aloitteisesti.
  • Sinulla on oikeus vastustaa henkilötietojesi käsittelyä, jos katsot, että emme käsittele niitä asianmukaisesti.

7         Henkilötietojasi käsittelevät tahot

Henkilötietojasi käsittelee ainoastaan valtuutetut työntekijät, jolla on pääsy tietoihin ammattinsa puolesta ja jolla on velvollisuus kerätä/käyttää tietoja yksinomaan siihen määriteltyyn ja oikeutettuun tarkoitukseen, jota varten ne on kerätty.

  1. Henkilötietojesi säilyttäminen

Henkilötietojasi säilytetään niin kauan kuin on tarpeen tässä selosteessa kuvattujen palveluiden suorittamiseksi tai niin kauan kuin laki vaatii meitä säilyttämään niitä. Sen jälkeen tiedot poistetaan.

  1. Henkilötietojesi suojaaminen

Säilytämme henkilötietojasi konesalissamme ja hyvämaineisten pilvipalveluntarjoajien palveluissa. Pääsy tietoihisi on turvattu vakiintuneiden turvallisuusmenetelmien mukaisesti luvattoman pääsyn estämiseksi. Noudatamme tavanomaisia standardeja henkilötietojen ja arkaluonteisen tiedon suojaamiseksi.

10       Henkilötietojen suojaan liittyvä sääntely

Kaikkea henkilötietojen käsittelyä, kuten keräämistä, rekisteröintiä, säilyttämistä ja luovuttamista, koskevat erityiset säännökset, muun muassa tietosuojalaki. Varner AS vastaa rekisterinpitäjänä siitä, että käsittely tapahtuu lain määräysten mukaisesti. Tietosuojavaltuutettu valvoo, että sääntelyä noudatetaan Suomessa. Sinulla on oikeus valittaa tietosuojavaltuutetulle rekisterinpitäjän tämän tietosuojaselosteen perusteella suorittamasta käsittelystä.

11       Evästeet

Kun vierailet verkkosivustoillamme, tunnistamme tietokoneesi tai matkapuhelimesi evästeiden avulla. Evästeet helpottavat verkkosivustoillamme vierailua, sillä ne muistavat kirjautumistiedot seuraavalla käynnilläsi. Ne antavat meille tietoa käyttäytymisestäsi verkkosivustollamme ja auttavat meitä tarjoamaan sinulle entistä hyödyllisempää sisältöä.  Voit muuttaa evästevalintojasi ja lukea lisää evästeistä täällä:

12       Käsittelystä vastaava ja yhteystiedot

Rekisterinpitäjä on Varner AS, Nesøyveien 4, 1376 Billingstad, Norja. Olethan yhteydessä meihin osoitteessa [email protected], jos sinulla on kysymyksiä jäsenyydestäsi tai henkilötiedoistasi. 

13       Muutokset

Jos käsittelyssämme, palveluissamme tai henkilötietosääntelyssä tapahtuu muutoksia, päivitämme tietosuojaselostettamme vastaamaan muuttuneita toimintatapoja. Ilmoitamme sinulle muutoksista meille antamiisi yhteystietoihin.