Interview: BENJAMINRICH - «15»

Artist: BENJAMINRICH
Tekst: Jonas Irmer
Foto: Magnus Fabricus

Dansk undergrunnsmusikk med internasjonalt kaliber.  

BENJAMINRICH er en ung, dansk artist som sirkulerer blant de mange artistene i undergrunnen. Han er i startgropen av sin artistkarriere, men musikken hans lyder svært modent. Det musikalske universet drar assosiasjoner til større artister som Post Malone og The Kid Laroi, men Benjamin vil alltid at en ny låt skal lyde helt noe helt nytt enn noe han har lagd tidligere.

Benjamin er også å høre på låten «My Mind», av artistkollega og norske Lil Uber. Selv vil Benjamin ta sin musikk til landegrenser utenfor Skandinavia og at lyttere tror han allerede er amerikansk, er en god start. 

Vi tok en prat med han nedenfor: 

Hei Benjamin! Hvordan har du det om dagen?

– Hejsa, her for tiden har jeg det fantastisk. Alt er som det skal være!

Herlig å høre! For en som ikke har hørt musikk fra deg tidligere, hvordan vil du kort beskrive musikken du lager?

– Jo, selvfølgelig! Den musik, jeg laver, er meget amerikansk inspireret, da jeg synes, at hip-hop kulturen derover hele tiden byder på noget nyt og friskt. Udover det, prøver jeg hele tiden at udgive sange, der ikke lyder som nogle af mine tidligere. Det er helt klart det vigtigste for mig. Hvis jeg skulle sætte 3 ord på mit musik skulle det nok være friskt, ungt og nyt!

Kult, takk for en rask intro til musikken din! Har du en funfact om deg selv og når startet din interesse for musikk?

– Det største funfact om mig er nok, at jeg faktisk var en Fortnite streamer inden jeg startede på musikken. Jeg har streamet siden jeg var helt ung, og Fortnite var dér, mit fokus lå i lang tid.

– Jeg tror også, at det var her interessen for selv at lave musik startede. Men interessen for musik som helhed har været der fra barnsben af. Jeg tog altid Michael Jackson CD-plader med i børnehaven, og jeg glædede mig altid til at putte dem på ghettoblasteren dernede. Min far købte også Michael Jackson spil til min Nintendo, så de har også været gode til at «hjælpe» mig på den front!

Gaming og musikk kan føre til gode ting! For å få et inntrykk av deg som artist; Om du kunne velge tre valgfrie features på en låt - hvem ville det vært og hvorfor?

– Godt spørgsmål! Jeg har altid haft den danske Lucus som mit «top-pick». Han lever stort set den drøm, jeg jagter lige nu. Han startede som YouTuber, hvor han derefter begyndte på musikken og flyttede til USA for at følge hans drøm. Det er hvad jeg kalder en drengedrøm!

– Men hvis jeg kan vælge hvilken som helst, ville det nok være Post Malone eller The Kid LAROI. De har altid været på min playliste, og det er helt klart også der, min inspiration kommer fra, hvis man hører mine sange. Jeg lyttede til LAROI da han udgav hans projekt «14 with a dream» på SoundCloud, hvor stort set ingen kendte ham, så jeg er hans største fan, haha! 

Det hadde vært vilt å høre The Kid Laroi feat. Benjamin Rivh! It may happen ;) Nå er du jo aktuell med låten «15»! Gratulerer med det! Hvordan har det vært å slippe denne og hva er historien bak den?

– Tusind tak! «15» er en sang, som blev lavet på min livestream for omkring 3 måneder siden. Dagen var ikke særlig speciel eller anderledes kontra alle andre dage: Jeg sad inde på mit værelse og ledte efter beats, hvor jeg så falder over et virkelig fedt sommer beat. Folk skrev, at beatet var for godt til bare at springe over, så jeg gav det en chance. Little did I know blev sangen helt klart min bedste, og chatten på livestreamen var lige så positivt overrasket som jeg. Energien på den livestream var noget helt særligt! Nu synes jeg, at den skulle have det spotlight, den havde fortjent, og modtagelsen har været overvældende!

 

Fett at når man blir positivt overrasket over egen låt! Den bærer jo internasjonalt tilsnitt. Hvordan er tilbakemeldingene fra lyttere fra utlandet kontra i Danmark?

– Jeg har det fedeste community! Både i Danmark, men også i udlandet. Mange af mine danske følgere bliver helt overrasket, når de finder ud af, at jeg også selv taler dansk. Det tager jeg som et kompliment, haha! Men den modtagelse, jeg har fået med den her sang er så overvældende, og jeg kunne godt mærke, at følelserne var lidt fremme, da jeg hørte sangen på min livestream, da den kom ud. Folk gik amok! Amen det var det fedeste.

Det er absolutt et kompliment - hadde ikke trodd du var dansk! Hvordan er det musikalske miljøet rundt deg da?

– Jeg kunne ikke havde bedt om et bedre musikalsk miljø. Jeg har nogle fantastiske venner i England, Norge og Danmark, som der altid vil mig det bedste. Det er helt klart et aspekt, som jeg ikke tænkte over, da jeg begyndte at lave musik. Jeg vil gøre alt for de drenge, og de betyder uendeligt meget for mig. Vores workflow er meget anderledes i forhold til, hvad de store industristjerner gør. Vi sidder tit i online opkald og optager hjemme på vores værelse, i stedet for at tage til et studie. Det er helt klart noget, der påvirker vores workflow i den positive retning, og vi er aldrig afhængige af andre, når vi laver musik. Det er sgu’ fedt!

Godt å høre at du har et bra miljø! Hvordan er en «typical day» for deg når du ikke lager musikk? 

– En typisk dag for mig er meget ligesom alle andre unge, hvis jeg skal være helt ærlig med dig. Jeg går i skole, laver mine lektier, træner og laver musik, når tiden er der. Jeg bor i en meget lokal lille by, så det er nu meget sjovt når folk på skolen kommer over og roser mig for mit musik. Min dag er ikke meget anderledes, hvis man sammenligner med folk fra min klasse eller min skole som sådan. Det er jeg i sidste ende nu også meget glad for. I den her industri er det tit man ser folk lave en 180 graders drejning på sit image, når de laver musik. Det synes jeg er noget mærkeligt noget. Det er nu federe at være den, man altid har været.

Når du lager musikk, har du noen ritualer i studio / must haves når du recorder musikken?

Vand. Jeg tror, at jeg er dén person, der drikker flest vandflasker i min familie, haha! Det er min lifesaver hver gang! Man skal heller ikke undervurdere, hvor hårdt det er at indspille. Især når man skråler lige så meget som jeg gør. Heldigvis har jeg nogle forældre, der lader mig gøre det.

Vann er key da 🗝 💧 Har du noe kult på agendaen framover som du ønsker å dele med oss?

– Jeg kan ikke sige så meget på stående fod lige nu. Det eneste jeg kan sige er, at «15» er én ud af de mange sommersange, der kommer ud i denne sommer. Så hold øje! I kan forvente det, som I mindst forventer. 😉 

 Sweet - vi gleder oss til fortsettelsen! Takk for prat 🙌

Hør Benjamin Rich - «15» nedenfor: