Lukk handlekurv

Personvernerklæring

Oppdatert 22.02.2021

Junkyard er en del av Varner konsernet.

Ved å benytte våre tjenester og denne nettsiden, aksepterer du at Varner AS behandler dine personopplysninger i henhold til denne personvernerklæringen, og gjeldende lovgivning om beskyttelse av personopplysninger. Vi håndterer opplysninger om deg på ulike måter avhengig av om du kun besøker vår nettside, om du er en uregistrert kunde, om du har laget en brukerkonto i nettbutikken, om du er meldt opp til nyhetsbrev eller om du er medlem i fordelsprogrammet. Ved å oppgi dine personopplysninger aksepterer du at vi bruker dine opplysninger til å levere de tjenestene du benytter.

Personvernerklæringen inkluderer behandling av personopplysninger i forbindelse med medlemskap i fordelsprogram. Fordelsprogrammet vil bli tilgjengeliggjort i løpet av 2021, slik at du har mulighet til å bli medlem og benytte deg av de fordelene det gir deg.

HVA ER PERSONOPPLYSNINGER?

Personopplysninger dekker alle opplysninger som kan benyttes for å identifisere en person. Personlige opplysninger kan for eksempel være fornavn, etternavn, adresse, e-postadresse eller andre kontaktopplysninger.

HVILKE PERSONOPPLYSNINGER BEHANDLES?

Det er Varner AS som er behandlingsansvarlig etter de gjeldende reglene om beskyttelse av personvernopplysninger. Vi ønsker å gi deg en best mulig handleopplevelse hos oss, og her finner du en oversikt over hvilke personopplysninger vi behandler ihht. Personopplysningsloven, herunder EU-forordning 2016/679 (General Data Protection Regulation, heretter kalt «GDPR»).
Dette er personopplysningene vi behandler:

  • Grunnleggende informasjon du oppgir, som navn, adresse, mobilnummer, e-postadresse etc. Informasjonen du oppgir vil også kunne bli beriket via oppslagstjenester (f.eks. vi henter din kontaktinformasjon). Dette gjør vi for å kunne levere tjenestene vi tilbyr, til identifikasjon og registrering, for å yte god service etc.
  • Opplysninger om brukerkonto i vår nettbutikk, slik som ordreopplysninger, personverninnstillinger etc. Dette for å kunne administrere ditt kundeforhold og gi deg en bedre handleopplevelse, yte god service og ha mulighet til å kontakte deg hvis det skulle være noe.
  • Opplysninger i forbindelse med påmelding til nyhetsbrev
  • Opplysninger i forbindelse med medlemskap i vårt fordelsprogram, slik som bonusopptjening, engasjement i og samtykke til kommunikasjon, personverninnstillinger etc. Dette for å kunne administrere ditt medlemskap og din bonusopptjening, gi deg de fordelene du kvalifiserer til som medlem, gi deg relevant kommunikasjon i de kanalene du ønsker, yte god service og kunne kontakte deg hvis det skulle være noe.
  • Opplysninger i forbindelse med bruk av tjenestene våre. For eksempel hvilken enhet du benytter når du besøker våre nettsider, data samlet inn via informasjonskapsler rundt hvilke sider du besøker, hvilken kommunikasjon du har mottatt og agert i, hvilke produktvarslinger du har mottatt, hvilke medlemstilbud og tilpasset innhold du har benyttet, besvarte kundeundersøkelser etc.
  • Opplysninger i forbindelse med kjøp og reservasjoner. For eksempel hvilke produkter du har kjøpt, hvilken butikk du har handlet i, reservasjoner du har gjort i våre butikker, hvilken leveringsmetode du benyttet, betalingsmetode etc.
  • Informasjon utledet fra annen informasjon, enten generert eller oppgitt, slik som markedsføringssegmenter og annen informasjon om våre brukeres handlevaner for bedre å forstå disse.
  • Informasjon du oppgir via vår kundeservice
  • Eventuelle andre opplysninger som er samlet inn på grunnlag av dine samtykker. Du vil i så fall få spesifikk informasjon om hvilke opplysninger vi samler inn og hva de brukes til når vi ber om ditt samtykke.

HVA BRUKES MINE PERSONOPPLYSNINGER TIL?

Vi bruker dine personopplysninger til følgende formål:

  • Levere våre produkter og tjenester
  • Dine personopplysninger blir brukt for å levere best mulig produkter og tjenester til deg, og det rettslige grunnlaget for behandling av personopplysninger er å oppfylle en avtale du er part i. Eksempler på formål er:
  • Administrere dine ordre/kjøp/returer i nettbutikk eller butikk
  • Informasjon/oppdateringer angående dine ordre/kjøp/returer i nettbutikk eller butikk
  • Svare på dine henvendelser i forbindelse med et kjøp
  • Identifisere bruker/medlem for å gi en bedre og enklere handleopplevelse
  • Sende digital kvittering til deg som medlem ved kjøp i en av våre fysiske butikker
  • Gi deg mulighet til å delta i trekningen av "limited edition"-produkter el.

Direkte markedsføring

For å kunne kommunisere nyheter, tilbud, produktutvalg, medlemstilbud, informasjon om funksjonalitet, endringer/nyheter i våre tjenester, eller annet som antas å være relevant for deg, via epost eller SMS.

Har du meldt deg opp til nyhetsbrev er det rettslige grunnlaget for å behandle personopplysninger til dette formålet samtykke til nyhetsbrev.

Er du medlem i fordelsprogrammet er det rettslige grunnlaget for å behandle personopplysninger til dette formålet å oppfylle en avtale du er part i. Du kan selv administrere dine samtykker til kommunikasjon via epost og SMS.

Har du en brukerkonto i vår nettbutikk er det rettslige grunnlaget for å behandle personopplysninger til dette formålet berettiget interesse.

Markedsføring i våre digitale flater

Vi behandler personopplysninger til markedsføring i samsvar med gjeldende lovgivning.

Det rettslige grunnlaget for behandling for deg som medlem eller som har brukerkonto i nettbutikken er å oppfylle en avtale du er part i.

Det rettslige grunnlaget for behandling for deg som handler som gjest eller er besøkende på vår nettside er berettiget interesse av å markedsføre produktene og tjenestene våre.

Personopplysninger benyttes i denne sammenheng til å eksempelvis

  • Tilpasse innhold på våre nettsider basert på personopplysninger, innstillinger, preferanser, kjøps- og bruksmønster.

Markedsføring i andre digitale flater

Vi ønsker at annonsene du som påmeldt til nyhetsbrev eller som er medlem får av oss i andre medier skal være relevante for deg. For å kunne vise deg relevante annonser på andre digitale flater, som f.eks Facebook og Google, sammenstiller vi personopplysninger som din e-postadresse og evt. mobilnummer med tilsvarende identifikator hos det aktuelle mediet. Tilpasningen er kun basert på det vi vet om deg, ikke basert på opplysninger andre medier har utover det som må til for å identifisere deg.

Har du meldt deg opp til nyhetsbrev er det rettslige grunnlaget for å behandle personopplysninger til dette formålet samtykke til nyhetsbrev.

Er du medlem i fordelsprogrammet er det rettslige grunnlaget for å behandle personopplysninger til dette formålet å oppfylle en avtale du er part i.

Tilpasset handleopplevelse og kommunikasjon

For å gjøre handleopplevelsen for deg som medlem best mulig, personaliserer vi innhold og kommunikasjon spesifikt til deg. Vi gjør dette basert på din bruk av våre tjenester, din kjøpshistorikk, personopplysninger, preferanser etc, og kan eksempelvis tilby personaliserte tilbud, produktanbefalinger og innhold via epost og på våre nettsider. Det rettslige grunnlaget for dette formålet er å oppfylle en avtale du er part i som medlem i vårt fordelsprogram, slik at vi kan tilpasse tjenestene våre best mulig til deg som kunde.

Administrere brukerkonto, nyhetsbrevpåmelding og medlemskap

Vi bruker dine personopplysninger i forbindelse med opprettelse og håndtering av brukerkonto, nyhetsbrevpåmelding og medlemskap i fordelsprogrammet, og det rettslige grunnlaget for behandling av personopplysninger er å oppfylle en avtale du er part i. Formål i denne sammenheng er blant annet:

  • Opprette og håndtere personlig brukerkonto i vår nettbutikk
  • Opprette og håndtere påmelding til nyhetsbrev
  • Opprette og håndtere medlemskap og bonusopptjening i vårt fordelsprogram
  • Informere om nye eller endrede tjenester, for eksempel nye betalingsløsninger, fordeler I fordelsprogrammet etc.
  • Svare på dine henvendelser angående brukerkonto, nyhetsbrevpåmelding eller medlemskap
  • Om du velger å handle uten brukerkonto, får du tildelt et unikt kundenummer.

Analyse og utvikling

Vi bruker personopplysninger for å forstå bruksmønster og behov og for å videreutvikle våre tjenester og produkter. Det rettslige grunnlaget for behandling av personopplysninger er berettiget interesse av å forbedre tjenestene våre, og inkluderer blant annet:

  • Benytte statistiske data for å gruppere brukere på bakgrunn av for eksempel bosted, alder, varighet på kundeforhold, browsing på våre nettsider, bruk av medlemsfordeler etc, for å forstå hvordan dette påvirker behov og bruk av våre tjenester. I disse tilfellene vil informasjonen bli behandlet aggregert og/eller anonymisert
  • Innhente og analysere informasjon, gjennom kundeundersøkelser, kundeservice, innsendte forslag etc, for å forstå bruksmønster og behov i arbeidet med å utvikle våre tjenester og produkter
  • Teste og forbedre våre systemer/tjenester/produkter

Sikkerhet og forhindre misbruk

Vi vil kunne behandle personopplysninger for å sørge for god sikkerhet i alle våre tjenester og for å avdekke eller forhindre ulike typer misbruk av tjenester og bedrageri. Det rettslige grunnlaget for å behandle personopplysninger til dette formålet er vår berettigede interesse til å bl.a. avdekke svindel eller misbruk av våre tjenester eller betalingsmetoder.

DELER DERE MINE PERSONOPPLYSNINGER?

Våre leverandører trenger personopplysninger for å kunne levere tjenester til oss innenfor rammene av de behandlingsaktiviteter som fremgår av denne erklæringen. Vi har databehandleravtaler med de aktuelle leverandørene som setter tydelige begrensninger for hvordan de kan bruke dine personopplysninger i samsvar med gjeldende personvernregelverk.

Vi deler dine personopplysninger med våre leverandører innenfor:

  • Kundeservice
  • Analyse/statistikk
  • Betaling
  • Transport
  • Teknisk support
  • Markedsføring
  • Kommunikasjonstjenester

I etterkant av kampanjer, kan vi ønske å måle salg opp mot markedsaktiviteter for å kunne gi mer relevante tilbud fremover og dette gjøres ved å sammenstille avidentifiserte (hashede) kjøpsdata med markedsaktivitet hos tredjeparter.

HVOR LAGRES MINE PERSONOPPLYSNINGER?

Alle personopplysningene dine lagres innenfor EU/EØS, men noen av våre leverandører har tekniske supporttjenester plassert utenfor EU/EØS. Ved bruk av disse supporttjenestene, vil en eventuell behandling av dine personopplysninger være regulert i henhold til EU/EØS standardkontrakt for overførsel til tredjeland eller annen godkjent overføringsmekanisme med behov for eventuelle tilleggssikringer. Vi arbeider hele tiden med å sikre at vi og våre leverandører etterlever personvernregelverket, også for overføringer til tredjeland.

HVORDAN KAN JEG ADMINISTRERE MINE PERSONOPPLYSNINGER?

Du kan når som helst velge å endre dine personopplysninger. Dette kan du enten gjøre selv via dine sider eller kontakte oss for å få hjelp.

  • Ønsker du innsyn i dine personopplysninger, har du rett til å be om dette
  • Ønsker du å få dine personopplysninger korrigert, har du rett til å be om dette
  • Ønsker du å slette dine personopplysninger, har du rett til å gjøre dette så lenge vi ikke er lovpålagt å lagre de
  • Ønsker du å begrense behandlingen av dine personopplysninger, har du rett til å be om dette.
  • Du vil motta informasjon fra oss hvis vi gjør korrigeringer eller sletter dine personopplysninger, eller hvis vi begrenser behandlingen
  • Du har muligheten til å kreve personopplysningene dine utlevert i et strukturert, alminnelig anvendt og maskinlesbart format, og til å ta opplysningene med deg til en annen virksomhet. Dette gjelder kun opplysninger du aktivt har gitt fra deg
  • Du har rett til å gi beskjed dersom du mener vi ikke behandler dine personopplysninger korrekt

HVEM HAR TILGANG TIL PERSONOPPLYSNINGENE MINE?

Dine personopplysninger behandles bare av autorisert personell som har tilgang til informasjonen i kraft av sin yrkesmessige stilling, og som er underlagt en forpliktelse til utelukkende å hente/bruke dataene for det spesifiserte og legitime formålet de ble samlet inn for.

HVOR LENGE LAGRER DERE DATA?

Dine personopplysninger blir lagret så lenge det er nødvendig for å utføre tjenestene beskrevet i denne erklæringen, eller så lenge loven pålegger oss å beholde dem. Deretter blir de slettet.

HVORDAN SIKRER DERE MINE PERSONDATA?

Vi lagrer personopplysningene dine i våre operativmiljøer. Miljøene bruker standard sikkerhetsmetoder for å forhindre uautorisert tilgang. Vi følger felles standarder for å beskytte personopplysninger og sensitiv informasjon.

HVORDAN FUNGERER REGELVERKET RUNDT PERSONOPPLYSNINGER?

All behandling av personopplysninger, slik som innsamling, registrering, lagring og utlevering er underlagt særskilte regler, blant annet i personopplysningsloven. Det er Varner AS som er ansvarlig for at behandlingen skjer i samsvar med lovens regler, dvs. «behandlingsansvarlig». Datatilsynet fører tilsyn med at regelverket overholdes i Norge. Du har rett til å klage til Datatilsynet over behandlingen som gjøres av behandlingsansvarlig i forbindelse med denne personvernerklæringen.

INFORMASJONSKAPSLER

Når du besøker våre nettsider, benyttes informasjonskapsler (cookie) til å gjenkjenne din datamaskin eller mobiltelefon. Cookies gjør det lettere for deg, da de husker login-opplysninger ved ditt neste besøk. De gir oss informasjon om din adferd på våre nettsider, som gjør at vi kan tilpasse mer relevant innhold til deg. Du kan samtykke til og lese mer om Cookies her.

KONTAKTINFORMASJON

Behandlingsansvarlig er Varner AS, Nesøyveien 4, 1376 Billingstad, Norway. Har du spørsmål rundt ditt medlemskap eller dine personopplysninger, gjerne kontakt oss på [email protected] eller på telefon +47 23 50 65 77.