Luk indkøbskurv

Privatlivspolitik

Gældende fra 22.02.2021

Junkyard er en del af Varner-koncernen.

Ved at benytte vores tjenester og denne hjemmeside accepterer du, at Varner AS behandler dine personoplysninger i henhold til denne privatlivspolitik og gældende lovgivning om beskyttelse af personoplysninger. Vi behandler oplysninger om dig på forskellige måder afhængigt af, om du kun besøger vores hjemmeside, om du ikke er registreret som kunde, om du har oprettet en brugerkonto i netbutikken, om du er tilmeldt nyhedsbreve eller om du er med i fordelsprogrammet. Ved at give dine personoplysninger accepterer du, at vi anvender dine oplysninger til at levere de tjenester, du benytter.

Privatlivspolitikken omfatter behandling af personoplysninger i forbindelse med medlemskab af fordelsprogrammet. Fordelsprogrammet gøres tilgængeligt i løbet af 2021, således at du har mulighed for at blive medlem og benytte de fordele, dette giver dig.

HVAD ER PERSONOPLYSNINGER?

Personoplysninger omfatter alle de oplysninger, der kan benyttes til at identificere en fysisk person. Personoplysninger kan for eksempel være fornavn, efternavn, adresse, e-mailadresse eller andre kontaktoplysninger.

HVILKE PERSONOPLYSNINGER BEHANDLES?

Det er Varner AS, der er den dataansvarlige efter de gældende regler om beskyttelse af personoplysninger. Vi ønsker at give dig den bedst mulige indkøbsoplevelse hos os, og her finder du en oversigt over hvilke personoplysninger, vi behandler i henhold til den norske persondatalov, herunder EU-forordning 2016/679 (General Data Protection Regulation, i det følgende kaldet "GDPR").
Vi behandler disse oplysninger:

  • Grundlæggende oplysninger, som du giver, såsom navn, adresse, mobilnummer, e-mailadresse mv. Oplysningerne du opgiver kan også blive suppleret via opslagstjenester (f.eks. henter vi dine kontaktoplysninger). Vi gør det for at kunne levere de tjenester, vil tilbyder, til identifikation og registrering, for at yde god service mv.
  • Oplysninger om brugerkonto i vores netbutik, såsom oplysninger om bestillinger, privatlivsindstillinger mv. Dette er for at kunne administrere dit kundeforhold og give dig en bedre indkøbsoplevelse, yde god service og have mulighed for at kontakte dig, hvis der skulle være noget.
  • Oplysninger i forbindelse med tilmelding til nyhedsbrev
  • Oplysninger i forbindelse med medlemskab af vores fordelsprogram, såsom optjening af bonus, engagement i og samtykke til kommunikation, privatlivsindstillinger mv. Dette er for at kunne administrere dit medlemskab og din optjening af bonus, give dig de fordele, du kvalificerer dig til som medlem, give dig relevant kommunikation på de kanaler, du ønsker, yde god service og kunne kontakte dig, hvis der skulle være noget.
  • Oplysninger i forbindelse med benyttelse af vores tjenester. For eksempel hvilken enhed du benytter, når du besøger vores hjemmesider, data indsamlet via cookies om, hvilke sider du besøger, hvilken kommunikation du har modtaget og handlet på, hvilke meddelelser om produkter du har modtaget, hvilke medlemstilbud og tilpasset indhold du har benyttet, besvarede kundeundersøgelser mv.
  • Oplysninger i forbindelse med køb og reservationer. For eksempel hvilke produkter du har købt, hvilken butik du har handlet i, reservationer du har foretaget i vores butikker, hvilken leveringsmetode du har benyttet, betalingsmåde mv.
  • Oplysninger afledt af andre oplysninger, enten genererede eller oplyste, såsom markedsføringssegmenter og andre oplysninger om vores brugeres indkøbsvaner for bedre at forstå dem.
  • Oplysninger, som du giver via vores kundeservice
  • Eventuelle andre oplysninger, som er indsamlet på grundlag af dine samtykker. I sådanne tilfælde får du specifikke informationer om, hvilke oplysninger vi indsamler, og hvad de skal bruges til, når vi beder om dit samtykke.

HVAD BRUGES MINE PERSONOPLYSNINGER TIL?

Vi anvender dine personoplysninger til følgende formål:

  • Levere vores produkter og tjenester
  • Dine personoplysninger benyttes til at levere de bedst mulige produkter og tjenester til dig, og retsgrundlaget for behandling af personoplysninger er at opfylde en aftale, du er part i. Eksempler på formål er:
  • Administrere dine bestillinger/køb/returneringer i netbutik eller fysisk butik
  • Oplysninger/opdateringer angående dine bestillinger/køb/returneringer i netbutik eller fysisk butik
  • Svare på dine henvendelser i forbindelse med køb
  • Identificere brugere/medlemmer for at give en bedre og enklere indkøbsoplevelse
  • Sende en digital kvittering til dig, der er medlem, ved køb i en af vores fysiske butikker
  • Give dig mulighed for at deltage i lodtrækningen af "limited edition"-produkter.

Direkte markedsføring

For at kunne kommunikere nyheder, tilbud, udvalgte produkter, medlemstilbud, oplysninger om funktionalitet, ændringer/nyheder i vores tjenester eller andet, der antages at være af relevans for dig, via e-mail eller SMS.

Hvis du har meldt dig til at modtage nyhetsbreve, er retsgrundlaget for at behandle personoplysninger til dette formål samtykke.

Hvis du er medlem af fordelsprogrammet, er retsgrundlaget for at behandle personoplysninger til dette formål at opfylde en aftale, du er part i. Du kan selv administrere dine samtykker til kommunikation via e-mail og SMS.

Hvis du har en brugerkonto i vores netbutik, er retsgrundlaget for at behandle personoplysninger til dette formål en legitim interesse.

Markedsføring på vores digitale platforme

Vi behandler personoplysninger til markedsføring i overensstemmelse med gældende lovgivning.

Retsgrundlaget for behandling for dig, som medlem eller som har en brugerkonto i netbutikken, er at opfylde en aftale, du er part i.

Retsgrundlaget for behandling for dig, der handler som gæst eller som besøger vores hjemmeside, er en legitim interesse i at markedsføre vores produkter og tjenester.

I denne sammenhæng benyttes personoplysninger til for eksempel at

  • Tilpasse indholdet på vores hjemmesider på baggrund af personoplysninger, indstillinger, præferencer, indkøbs- og brugsmønstre.

Markedsføring på andre digitale platforme

Vi ønsker, at de annoncer, du som medlem eller tilmeldt til nyhetsbrevet får af os på andre medier skal være relevante for dig. For at kunne vise dig relevante annoncer på andre digitale platforme, f.eks. Facebook og Google, indsamler vi personoplysninger såsom din e-mailadresse og eventuelt mobilnummer med tilsvarende identifikatorer på det aktuelle medium. Tilpasningen er kun baseret på, hvad vi ved om dig og ikke baseret på oplysninger, fra andre medier ud over det, der skal til for at identificere dig.

Hvis du har meldt dig til at modtage nyhetsbreve, er retsgrundlaget for at behandle personoplysninger til dette formål samtykke.

Hvis du er medlem af fordelsprogrammet, er retsgrundlaget for at behandle personoplysninger til dette formål at opfylde en aftale, du er part i.

Tilpasset indkøbsoplevelse og kommunikation

For at gøre indkøbsoplevelsen for dig som medlem bedst mulig, tilpasser vi indhold og kommunikation specielt til dig. Vi gør dette på baggrund af din brug af vores tjenester, din indkøbshistorik, personoplysninger, præferencer mv., og kan f.eks. tilbyde tilpassede tilbud, anbefalinger af produkter og indhold via email og på vores hjemmesider. Retsgrundlaget for dette formål er at opfylde en aftale, du er part i som medlem af vores fordelsprogram, således at vi kan vi bedst muligt kan tilpasse vores tjenester til dig som kunde.

Administrere brugerkonto, tilmelding til nyhedsbrev og medlemskab

Vi anvender dine personoplysninger i forbindelse med oprettelse og håndtering af brugerkonto, tilmelding til nyhedsbrev og medlemskab af fordelsprogrammet, og retsgrundlaget for behandling af personoplysninger er at opfylde en aftale, du er part i. Formålet i denne sammenhæng er blandt andet at:

  • Oprette og administrere personlig brugerkonto i vores netbutik
  • Oprette og administrere medlemskab og optjening af bonus i vores fordelsprogram
  • Oprette og håndtere tilmelding til nyhedsbreve
  • Informere om nye eller ændrede tjenester, for eksempel nye betalingsløsninger, fordele i fordelsprogrammet mv.
  • Svare på dine henvendelser vedrørende brugerkonto, tilmelding til nyhedsbreve eller medlemskab
  • Når du vælger at handle uden oprettelse af en brugerkonto,får du et unikt kundenummer.

Analyse og udvikling

Vi anvender personoplysninger til at forstå brugsmønstre og behov og for at videreudvikle vores tjenester og produkter. Retsgrundlaget for behandling af personoplysninger er en legitim interesse i at forbedre vores tjenester og omfatter blandt andet at:

  • Anvende statistiske data til at gruppere brugerne på baggrund af f.eks. bopæl, alder, kundeforholdets varighed, browse på vores hjemmesider, brug af medlemsfordele mv. for at forstå, hvordan dette påvirker behov og brug af vores tjenester. I disse tilfælde vil oplysningerne blive behandlet i aggregeret og/eller anonymiseret form
  • Indhente og analysere oplysninger via kundeundersøgelser, kundeservice, indsendte forslag mv., for at forstå brugsmønstre og behov i arbejdet med at udvikle vores tjenester og produkter
  • Teste og forbedre vores systemer/tjenester/produkter

Sikkerhed og forhindre misbrug

Vi kan behandle personoplysninger for at sørge for god sikkerhed ved alle vores tjenester og for at afdække eller forhindre forskellige typer misbrug af tjenesterne og bedrageri. Retsgrundlaget for behandling af personoplysninger til dette formål er vores legitime interesse i blandt andet at afdække svig eller misbrug af vores tjenester eller betalingsmetoder.

DELER I MINE PERSONOPLYSNINGER?

Vores leverandører skal bruge personoplysninger for at kunne levere tjenester til os inden for rammerne af de behandlingsaktiviteter, der fremgår af denne privatlivspolitik. Vi har databehandleraftaler med de relevante leverandører, der sætter klare begrænsninger for, hvordan de kan bruge dine personoplysninger i overensstemmelse med gældende databeskyttelsesregler.

Vi deler dine personoplysninger med vores leverandører inden for:

  • Kundeservice
  • Analyse/statistik
  • Betaling
  • Transport
  • Teknisk support
  • Markedsføring
  • Kommunikationstjenester

Efter kampagner kan vi ønske at måle salget i forhold til markedsaktiviteter for at kunne give mere relevante tilbud fremadrettet, og dette gøres ved at forbinde anonymiserede (hashede) købsdata med markedsaktivitet hos tredjemænd.

HVOR OPBEVARES MINE PERSONOPLYSNINGER?

Alle dine personoplysninger opbevares inden for EU/EØS, men nogle af vores leverandører har tekniske supporttjenester beliggende uden for EU/EØS. Ved brug af disse supporttjenester vil en eventuel behandling af dine personoplysninger ske på baggrund af EU/EØS-standardkontraktbestemmelser for overførsel til tredjelande eller et anden godkendt overførselsgrundlag med behov for eventuelle supplerende sikkerhedsforanstaltninger. Vi arbejder konstant på at sikre, at vi og vores leverandører overholder reglerne om beskyttelse af personligoplysninger, herunder for overførsler til tredjelande.

HVORDAN KAN JEG ADMINISTRERE MINE PERSONOPLYSNINGER?

Du kan til enhver tid vælge at ændre dine personoplysninger. Du kan enten gøre dette selv via dine sider eller kontakte os for at få hjælp.

  • Hvis du ønsker indsigt i dine personoplysninger, har du ret til at anmode om det
  • Hvis du ønsker at få dine personoplysninger berigtiget, har du ret til at anmode om det
  • Hvis du ønsker at slette dine personoplysninger, har du ret til at gøre det, så længe vi ikke er forpligtet ved lov til at opbevare dem
  • Hvis du ønsker at begrænse behandlingen af dine personoplysninger, har du ret til at anmode om dette.
  • Du vil modtage oplysninger fra os, hvis vi foretager berigtigelser eller sletter dine personoplysninger, eller hvis vi begrænser behandlingen
  • Du har mulighed for at kræve, at dine personoplysninger udleveres i et struktureret, almindeligt anvendt og maskinlæsbart format, og at du kan tage oplysningerne med dig til en anden virksomhed. Dette gælder kun for oplysninger, du aktivt har givet
  • Du har ret til at gøre indsigelse, hvis du mener, at vi ikke behandler dine personoplysninger korrekt

HVEM HAR ADGANG TIL MINE PERSONOPLYSNINGER?

Dine personoplysninger behandles kun af autoriseret personale, der har adgang til oplysningerne i kraft af deres erhvervsmæssige stilling, og som er underlagt en forpligtelse til at indsamle/bruge oplysningerne udelukkende til det angivne og legitime formål, som de er indsamlet til.

HVOR LÆNGE OPBEVARER I DATA?

Dine personoplysninger vil blive opbevaret, så længe det er nødvendigt for at udføre de tjenester, der er beskrevet i denne erklæring, eller så længe loven kræver, at vi opbevarer dem. Derefter bliver de slettet.

HVORDAN SIKRER I MINE PERSONOPLYSNINGER?

Vi opbevarer dine personoplysninger i vores driftsmiljøer. Miljøerne anvender standardsikkerhedsindstillinger for at forhindre uberettiget adgang. Vi følger fælles standarder for at beskytte personoplysninger og følsomme oplysninger.

HVORDAN FUNGERER LOVGIVNINGEN OM PERSONOPLYSNINGER?

Al behandling af personoplysninger, såsom indsamling, registrering, opbevaring og videregivelse, er underlagt særlige regler, herunder i persondataloven. Varner AS er ansvarlig for at sikre, at behandlingen udføres i overensstemmelse med lovens regler, dvs. "den dataansvarlige". Den norske databeskyttelsesmyndighed fører tilsyn med overholdelsen af reglerne i Norge. Du har ret til at klage til det danske Datatilsyn over den behandling, som den dataansvarlige har foretaget i forbindelse med denne privatlivspolitik.

COOKIES

Når du besøger vores hjemmesider, bruges cookies til at genkende din computer eller mobiltelefon. Cookies gør det nemmere for dig, da de husker loginoplysninger ved dit næste besøg. De giver os oplysninger om din adfærd på vores hjemmeside, hvilket gør det muligt for os at tilpasse mere relevant indhold til dig. Du kan give dit samtykke til og læse mere om cookies her.

KONTAKTOPLYSNINGER

Den dataansvarlige er Varner AS, Nesøyveien 4, 1376 Billingstad, Norge. Hvis du har spørgsmål om dit medlemskab eller dine personoplysninger, er du velkommen til at kontakte os på [email protected] eller på telefon +45 88 74 14 56.